homepage POMÁHÁME OD ROKU 1995
Starejme se o ty, kteří se starali o nás.
Stáří jednou potká každého z nás.

číslo konta: 24 000 267 / 0100

Správní rada Nadačního fondu Podepsáno srdcem schválila a navrhla na svém zasedání dne 24.listopadu 2012

Přečtěte si zápis ze zasedání správní rady Nadačního fondu Podepsáno srdcem, konaném 24.11.2012.

  1. Rezignaci na post ředitelky fondu, kterou z rodinných důvodů podala JUDr. Eva Teličková. Rezignující ředitelka dále oznámila, že je připravena se nadále podílet na činnosti fondu jako členka Poradního sboru.
  2. Po jednání Správní rady a konzultacích se členy Poradního sboru byla předsedou Správní rady Vladimírem Mertlíkem navržena na uvolněný post Věra Pavlíková, dosavadní výkonná a zastupující ředitelka fondu. Dosavadní výsledky její práce byly přijaty jako důkaz schopnosti vést úspěšně fond v dalším období. Proto bylo její jmenování do funkce ředitelky Nadačního fondu Podepsáno srdcem schváleno.
  3. Rezignaci na post člena Správní rady z pracovních důvodů oznámil Ing. Petr Skalický. Po podrobném seznámení s jeho důvody a povinnostmi vůči zaměstnavateli byla jeho rezignace schválena, zároveň s poděkováním za jeho dosavadní pomoc.
  4. Na uvolněné místo byl navržen MUDr. Tomáš Foustka, Mariánské Lázně. S ohledem k jeho dlouholeté intenzivní podpoře fondu a činnosti v oblasti charity byl jmenovaný Správní radou fondu do funkce schválen.
  5. S ohledem na pracovní vytíženost všech členů Správní rady byla navržena a schválena změna Statutu v článku 8, bod č.1.: Jednání a podepisování jménem nadačního fondu. Znění příslušného paragrafu: „Předběžná jednání nadačního fondu jsou oprávněni vést všichni členové správní rady samostatně. Podepisování jménem nadačního fondu se děje tak, že k předepsanému nebo k předtištěnému názvu nadačního fondu připojí svůj podpis dva členové správní rady.“(konec cit.) Bylo změněno takto: „Předběžná jednání nadačního fondu jsou oprávněni vést všichni členové správní rady samostatně. Podepisování jménem nadačního fondu se děje tak, že k předepsanému nebo k předtištěnému názvu nadačního fondu připojí svůj podpis dva členové správní rady, případně ředitelka fondu a jeden ze členů Správní rady nadačního fondu.“ (konec návrhu).
  6. Správní rada také schválila rozdělení příspěvků klientským organizacím a institucím za fiskální rok 2011/2012. S přihlédnutím k závazkům z dražby a koncertu Podepsáno srdcem 2011 a k činnosti těchto subjektů, blízké programům fondu byly schváleny následující příspěvky:
    • Alzheimercentrum Průhonice a další subjekty jmenovaného řetězce: 180 000 Kč na nákup 3 ks termoportů (cena 1 ks činí 55 573 Kč), umožňujících donášku teplých jídel klientům.
    • Občanské sdružení Tři: na projekt a vybavení Centra denních služeb 60 000 Kč s využitím na poskytování odlehčovacích služeb rodinám v náročné domácí péči tím, denní ambulantní péčí a realizaci volnočasových aktivit (arteterapie, ergoterapie, přednášky a besedy, čtení apod.) vč. doplňkových služeb (rehabilitace, pedikér, kadeřník apod.).
    • RUAH, o.p.s., centrum terénních zdravotních a sociálních služeb v Benešově: 60 000 Kč na kompenzační pomůcky pro domácí péči.
    • Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky: na zabezpečení seminářů zdravotních sester na více než 100 středních zdravotnických školách v rámci zkvalitňování asistenční péče o nemocné 200 000 Kč
 
zpěttisk
 

Pomozte nám pomáhat!
prostřednictvím dárcovských sms s textem:
DMS ALZHEIMERSTOP
zaslané na číslo 87777.
Cena jedné SMS je 30 Kč, ve prospěch fondu bude z každé poukázáno 27 Kč.
Případnou další pomoc
můžete zasílat na konto
24 000 267/0100.
napsali nám

Ladislav Smoljak

foto_smoljakrtxt12501.jpg režisér, scénárista a herec
Česká republika
Czech republic
celý profil