homepage POMÁHÁME OD ROKU 1995
Starejme se o ty, kteří se starali o nás.
Stáří jednou potká každého z nás.

číslo konta: 24 000 267 / 0100

Zabezpečení seminářů pro osoby blízké, pro sociální asistenty a pro pracovníky pečující o nemocné s Alzheimerovou chorobou

S  problematikou péče o osoby nemocné s Alzheimerovou chorobou se při své práci setkávají pracovníci celkem často a naší představou je, že by po absolvování vzdělávacího procesu byli nejen schopni komunikovat a pečovat o lidi s demencí, ale zároveň aby dokázali rozpoznat příznaky nastupující demence a případně radit rodině a blízkým osobám, jakým způsobem jednat a pečovat o takto nemocnou osobu. Tento vzdělávací záměr vychází i z programového záměru Rady pro seniory a stárnutí populace pod názvem Plán Alzheimer, kde je konstatováno, že služby v terénu jsou nedostačující a je nutná podpora péče v domácím prostředí.

APSSrtxt12888.jpgAPSS je nezávislým sdružením právnických a fyzických osob sledující jako základní cíl rozvoj a zvyšování úrovně sociálních služeb v České republice. S více než 867 sdruženými organizacemi a 2 098 registrovanými službami je největší asociací sdružující poskytovatele sociálních služeb v ČR.





  • APSS je členem Evropské asociace ředitelů domovů pro seniory EDE, Evropské asociace poskytovatelů sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením EASPD, Unie zaměstnavatelských svazů, Rady pro rozvoj sociální práce, má zástupce v Radě vlády pro seniory a stárnutí populace, v Komisi pro rozvoj sociálních služeb při MPSV ČR atd.
  • APSS zastupuje a hájí zájmy svých členů u státních a ostatních zainteresovaných institucí předkládáním odborných stanovisek, kvalifikovanou oponenturou a iniciací a podporou žádoucí právní regulace sociálních služeb. Reprezentuje společné zájmy a potřeby svých členů u veřejnosti v tuzemsku i zahraničí.
  • APSS vyvíjí studijní, dokumentační, informační, vydavatelskou, výzkumnou a expertní činnost.
  • Zprostředkovává rozšiřování vědeckých a výzkumných poznatků do činnosti poskytovatelů sociálních služeb a předávání tuzemských i zahraničních odborných zkušeností svým členům.
  • APSS organizuje kongresy, mezinárodní, národní a regionální odborné konference a vzdělávací programy.


Při Asociaci působí Institut vzdělávání APSS ČR, jehož  cílem je vytvářet a zajišťovat kvalitní vzdělávací programy splňující veškeré podmínky a náležitosti celoživotního i kvalifikačního vzdělávání dle zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách.  Institut vzdělávání APSS ČR realizuje řadu akreditovaných kurzů a školících akcí pro sociální pracovníky i pracovníky v sociálních službách po celé České Republice.

Institut vzdělávání APSS ČR nabízí jak kvalifikační kurzy, tak i široké spektrum školících akcí, jejichž absolvování napomáhá účastníkům obnovovat si znalosti, upevňovat dovednosti či doplňovat kvalifikaci v sociálních službách. Součástí nabídky jsou i specializované vzdělávací programy pro sociální pracovníky, zdravotnické pracovníky i vedoucí pracovníky, zaměřené nejen na odborná či praktická témata přínosná pro výkon sociální práce a zdravotní péče, ale i na rozvoj manažerských kompetencí a moderních metod řízení nezbytných pro poskytování stále se rozvíjejících a kvalitních služeb.

Zárukou kvality vzdělávacích akcí je tým odborných a zkušených lektorů mající teoretické poznatky i praktické zkušenosti v oblasti sociálních služeb. Při výuce pracují jen s aktuálními informacemi a využívají interaktivní metody vzdělávání:
  • přednášky, teoretické výklady a prezentace lektorů, práce s modelovými kasuistikami,
  • modelování, hraní rolí a strukturovaná pozorování,
  • práce s vybranými odbornými zdroji včetně řízeného samostudia,
  • řízené diskuse, brainstorming, workshopy a zpětné vazby, apod.

APSS ČR je akreditovanou vzdělávací institucí MPSV ČR pod číslem jednacím 2010/213-I dle Zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách. Realizace všech předkládaných kurzů bude zajištěna v souladu s akreditačními podmínkami MPSV, všechny akreditované kurzy budou mít platnou akreditaci.

Nabídka seminářů pro cílovou skupinu:
  • Komunikace s pacienty trpící Alzheimerovou chorobou
  • Komunikace, podpora rodiny a osob blízkých při péči o umírající
  • Prevence vyhoření pečovatelek a osob blízkých při péči o osoby trpící Alzheimerovou chorobou
  • Paliativní péče a terénní hospicová péče

Semináře pro osoby blízké, sociální asistenty a pracovníky pečující o nemocné s Alzheimerovou chorobou v  rámci celé České republiky proškolí celkem 1.500 osob.

                       
Jiří Horecký, prezident APSSČR

nahled lekar_horecky_webrtxt12893.jpg

 
zpěttisk
 

Pomozte nám pomáhat!
prostřednictvím dárcovských sms s textem:
DMS ALZHEIMERSTOP
zaslané na číslo 87777.
Cena jedné SMS je 30 Kč, ve prospěch fondu bude z každé poukázáno 27 Kč.
Případnou další pomoc
můžete zasílat na konto
24 000 267/0100.
napsali nám

Volker Schlöndorff

foto_schlondorffrtxt12493.jpg režisér
Spolková republika Německo
Germany
celý profil